вівторок, 16 березня 2021 р.

Лайфхаки, які допоможуть легко вивчити німецьку мову

 Існують різні методики, спрямовані на полегшення запам'ятовування іноземних слів:

Зорова методика. 

1.Метод асоціацій. Будуйте незвичні асоціації, вони допомагають мозкові швидше знаходити зв'язок між визначенням слова і його назвою.

2.Метод розміщення образів( метод Цицерона ). Пов'язуй вивчення слово з певним місцем чи людиною.

3.Метод стікерів. Ефективний при вивченні іменників та прикметників. Зроби позначки на предметах побуту: коли ти мимоволі дивишся на них , то запам'ятовуєш іноземні відповідники.

4.Візуалізуй слова. Використовуй спеціальні картки із зображеннями.

5.Ефект Ресторф полягає у здатності мозку краще запам'ятовувати те, що вирізняється своїм зовнішнім виглядом. Тому сміливо виділяй слова іншим кольором.

6.Метод Берліца. Розмовляй іноземною мовою з першого дня вивчення, пориньте у середовище , спілкуюся з носіями мови, слухай іноземні пісні, дивися фільми мовою оригіналу.

Словесно-логічна методика.

1.Принцип спіралі . Не варто вчити все одразу, спочатку опануй найпростіше ,розділи вивчення на тематичні групи й вивчайте детально.

2.Гімнастика для очей. Науковці довели що якщо рухати очима з боку в бік протягом 30 секунд, пам'ять покращиться на 10%. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Критеріі оцінювання здобувачів освіти з іноземних мов.

КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ НАВЧАЛЬНИХ ДОСЯГНЕНЬ УЧНІВ З ІНОЗЕМНИХ МОВ У СИСТЕМІ ЗАГАЛЬНОЇ ОСВІТИ Основними видами оцінювання з іноземної мови є по...